Unutar partije Zeleno-levi front, ovog vikenda je osnovan Autonomni ženski front, sa ciljem da doprinose što većem učešću žena u politici Zeleno-levog fronta, a i šire, kao i rada na unapređenju ženskih prava i veće rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Autonomni ženski front broji blizu 100 žena koje su članice Zeleno-levog fronta širom Srbije i koje su učestvovale na prvoj izbornoj skupštini održanoj u toku vikenda. Na prvoj izbornoj skupštini članice ZLF, koje su ujedno i članice Autonomnog ženskog fronta su putem online glasanja i glasanja uživo odabrale rukovodeće pozicije i delegatkinje ove organizacije. Za koordinatorku je izabrana Natalija Simović, dosadašnja članica Malog veća Ne davimo Beograd i odbornica u Skupštini grada Beograda i Tatjana Nikolić, dugogodišnja aktivistkinja za prava žena i devojčica i članica Zeleno-levog fronta Niš.

“Osnivanje Autonomnog ženskog fronta je samo prvi korak u borbi da žene ne budu samo kvota na izbornim listama i u institucionalnoj politici. Zalagaćemo se za rodnu ravnopravnost i unapređenje ženskih prava širom Srbije”, kaže Natalija Simović, prva izabrana koordinatorka ove organizacije.

Autonomni ženski front će se nadalje zalagati za veće učešće žena u politici na svim nivoima i biti sigurno mesto za osnaživanje žena da zauzimaju važne uloge u našem društvu.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.