Pripremili smo brošuru “Bojkot 2020 – Borba za slobodnu, solidarnu i demokratsku Srbiju” u kojoj objašnjavamo zašto bojkotujemo lažirane izbore, šta bojkot znači, kakav je plan posle bojkota i na koji način građani mogu da pomognu i uključe se. Potražite brošuru u prostorijama Ne davimo Beograd ili na nekom od štandova širom grada.

BOJKOT 2020.

U Srbiji se ne održavaju izbori, već vlast sprovodi nasilje nad građanima i građankama Srbije. Režim Srpske napredne stranke organizuje lažirane izbore da bi prikrili očiglednu istinu – da su zaveli diktaturu u Srbiji. Oni su uzurpirali i uništili svaku instituciju i onemogućili da se čuje glas građana.

S toga, 21. juna  moramo saopštiti istinu, a bojkot lažiranih izbora najbolje je oružje protiv diktature. Bojkot je borba! Bojkot je odbijanje da se laž poturi za istinu! Bojkot je suprotstavljanje nasilju!

ZAŠTO bojkotujem lažirane izbore?

 • Zato što ne pristajem na nepravdu, pljačku i maltretiranje građana i građanki
 • Zato što je vlast ukinula slobodu medija
 • Zato što nacionalne televizije lažu da živimo “u zlatnom dobu”
 • Zato što država časti tabloide našim novcem da guše svaku kritiku vlasti
 • Zato što Regulatorno telo za elektronske medije podržava kontrolu medija
 • Zato što je Republička izborna komisija odobrava diktaturu
 • Zato što su na vlasti kriminalci koji su uništili pravosuđe i tužilaštvo
 • Zato što menjaju izborne zakone u toku izbora, a odbijaju uslove za fer i ravnopravne izbore
 • Zato što vlast koristi novac iz budžeta za sopstvenu partijsku kampanju 365 dana u godini
 • Zato što vlast ucenjuje građane i građanke koji rade u javnom sektoru ili fabrikama koje dobijaju novac iz budžeta da glasaju za vlast da bi sačuvali posao
 • Zato što vlast proganja građane i građanke koji progovore protiv laži i kriminala

Nije politička borba da se učestvuje u lažiranim izborima da bi vam se udelilo nekoliko krivotvorenih mandata i poslaničkih plata, nego je politička borba da se kaže istina, da se suprotstavimo nasilju i osporimo legitimitet kriminalnom političkom režimu.

Inicijativa ne davimo Beograd održala je, nakon završetka vanrednog stanja seriju konsultacija na kojima smo potvrdili da je bojkot najbolje oružje protiv diktature, da naši članovi jasno prepoznaju da su predstojeći izbori farsa i da jedino nepristajanjem da se na njima učestvuje, osporavamo diktaturu Srpske napredne stranke. Više o ovome u tekstu “Bojkot najbolje oružje protiv diktature“.

KAKO BOJKOTUJEM?

 • Bojkot izbora znači da ne glasam 21. juna 2020. Ne idem na svoje biračko mesto. Ostajem kod kuće. Ostajem sa porodicom, prijateljima, saborcima i saborkinjama. Zajedno poručujemo da želimo Srbiju u kojoj ima mesta za sve nas.
 • Ukoliko ste ucenjeni da glasate na izborima ili znate nekoga ko je u toj poziciji, postoji način da se odbranite: izađite na izbore; zaokružite opciju za koju su vas naterali; pošaljite im potvrdu; zatim zaokružite još nekoliko opcija na glasačkom listiću; na taj način to će biti nevažeći glasački listić.

ŠTA POSLE BOJKOTA ili KAKO DO SLOBODNE, DEMOKRATSKE i SOLIDARNE SRBIJE ?

Bojkot je otpor dikaturi i na istini zasnovana nova vizija pravednog društva i nova solidarna politika. Stvaramo prostor za političko organizovanje građana, za novu politiku proisteklu iz građanskih-društvenih pokreta.

Bojkot je kampanja za prave izbore na kojima će građani i građanke moći da glasaju za novu politiku. U toj kampanji borićemo se za vas koji ne pristajete da vas predstavljaju kriminalci, lopovi, nasilnici i pajaci.

Naša borba je borba za Srbiju u kojoj je građane zaista moguće predstavljati, u kojoj građani i građanke imaju dostojanstven posao i odgovarajuću platu, mogućnost da rade i pokažu svoja znanja bez obzira na vrstu zanimanja i porodično poreklo, da uživaju usluge kvalitetnog i javnog školstva, zdravstva, prevoza i socijalne podrške.

Za državu koja radi za građane i građanke, a ne protiv njih. U toj borbi pozivamo i vas da nam se pridružite, da budete glas vašeg kraja ili profesije.


Brošuru možete preuzeti u našim prostorijama, na ulicama od naših aktivista i aktivistkinja ili je možete sami preuzeti u pdf formatu, odštampati i podeliti sa drugima. Brošura #BOJKOT2020 se nalazi OVDE

Učlani se preko  www.nedavimobeograd.rs/uclani-se  ili nas poseti u Beogradu svakog radnog dana od 14 do 17 časova u Dositejevoj ulici broj 13, stan broj 2

Facebook @nedavimobeograd
Twitter: @nedavimobgd
Instagram @nedavimobgd
Youtube: @nedavimobeograd
Telegram: @ndmbgd