U toku je blokada radova na izgradnji nove trase trolejbuskog saobraćaja od Cvijićeve do Dunavske ulice. Građani su zaustavili radnike koji su pokušali da otvore gradilište i započnu radove. Odbijajamo da budemo žrtve katastrofalne politike gradske vlasti koja ne ume da reši problem trolejbuskog saobraćaja tako da on odgovara svim građanima Beograda. Inicijativa Ne davimo Beograd podržava stanare ulica Žorža Klemensoa, Gundulićevog venca, Venizelisove, Dunavske, Poenkareve koji su stali u odbranu svog kraja zahtevajući da im ne budu dodatno devastirane ulice, posečeni drvoredi, smanjen javni prostor i ugroženo kretanje. Gestom solidarnosti i podrške ovom zahtevu pridružile su se i komšije iz okolnih ulica.

Zahtevamo konkretne i tačne informacije o tome koji su radovi u planu, a zatim i javnu raspravu i mogućnost uticaja na planove, kako ne bi snosili posledice katastrofalne politike grada prema javnom saobraćaju, koja je već ostavila svoj trag na drugim krajevima grada.

Prema planu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd, nova trasa trolejbusa trebalo bi da poveže linije iz Cvijićeve sa depoom u Dunavskoj ulici. Na ovaj način nastavile bi se radnje na izmeštanju trolejbuskog saobraćaja sa Studentskog trga. Gradska vlast treba da unapredi javni saobraćaj tako da svim građanima obezbedi pouzdan i efikasan sistem i približi institucije, istorijsko jezgro, obrazovne i ustanove kulture svim građanima. Da je nešto sasvim suprotno u planu govori nam i nedavno ukidanje linija 19, a posebno 28 koja je povezivala čak tri studentska doma sa Studentskim trgom i većim brojem fakulteta.