Poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević izjavila je da smatra da treba otići na sastanak o ispunjenu preporuka ODIHR, koji je za sutra zakazala predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, bez obzira na ozbiljne rezerve koje ima, ali da će koalicije Srbija protiv nasilja (SPN) večeras o tome odlučivati.

„Ne treba da ostavimo prostor vlastima da kažu kako oni žele (ispunjenje uslova), a eto mi to ne želimo, jer to nije istina“, rekla je Đorđević, gostujući u emisiji N1 Studio Live.

Ona je rekla da još ima vremena da se ispuni treći zahtev SPN i koalicije Nada, da se sa beogradskim izborima istovremeno održe i ostali lokalni izbori.

„Preporuke ODIHR nisu švedski sto pa da vlast bira šta će ispuniti“, rekla je Đorđević, dodajući da bi opoziciji pomoglo ako bi tom sastanku prisustvovali i predstavnici nevladinog sektora, kao što je nevladina organizacija CRTA.

Pročitaj i ovo:

Poslednja zelena oaza Beograda

Na opštini Palilula nalazi se Milićevo brdo na kome je poslednjih godina u toku rapidna divlja gradnja privatnih vila, neosnovana konverzija zemljišta i prodaja poljoprivrednog zemljišta po ceni gradsko građevinskog.

Biljana Đorđević: Nije bilo greške na listama, postupili smo po zakonu

Biljana Đorđević, povodom odbijanja lista, kaže da nije jasno kako su neki "obični građani" imali uvid u zaštićene lične podatke, a navodi da su svi kandidati na listama (koji su uslovno rečeni sporni u prigovoru) bili u biračkom spisku u trenutku kad su liste podnete, što je uslov da se kandiduju na izborima po Zakonu o lokalnim izborima.