На годишњицу фантомског рушења у Херцеговачкој улици, 24. априла, док грађани протестују испред њеног седишта, фирма Belgrade Waterfront, организује отварање уметничке изложбе у галерији Прогрес.

Праве изложбу за време протеста грађана!

У најави овог догађаја, фирма за чије потребе су маскирани фантоми демолирали Херцеговачку улицу, Belgrade Waterfront, позива грађане “да заједно стварају јединствени уметнички доживљај Београда”.
Иницијатива Не давимо Београд сматра да се ради о бестидном, јефтином покушају скретања пажње јавности са чињенице за овај злочин већ три године нико није одговарао, као и искоришћавању уметника у сврхе прања имиџа ове компаније, директно одговорне за отимање Савског амфитеатра од грађана Беграда.
За потребе пројекта Београд на води, градски челници су прво организовали рушење објеката у овој улици, да би након што су ухваћени на делу, цео државни апарат био укључен у заташкавање овог злочина, али и гушење критике кроз претње, притиске и подметачине према људима који су на злочин указивали.

У исто време, у среду 24. априла, у 18 часова у Херцеговачкој улици испред “Геозавода” на годишњицу рушења, иницијатива Не давимо Београд организује протест “За град без фантома на власти”. Битније од обележавања годишњице овог догађаја је чињеница да данас цео Београд осећа последице ове рушилачке политике насилника на власти.

Штетни пројекти, као што је концесија и изградња спалионице на депонији у Винчи или потпуно неоправдане авантуре у виду београдске гондоле, мега јарбола или музичке фонтане, поред финансијског оптерећења буџета града и републике, остављају за собом немерљиву штету и на културно-историјско наслеђе нашег града, али и на свакодневни живот грађана. Одсецање и затварање центра града за јавни саобраћај, затим свесно нерешавање проблема Савског насипа и заштите од поплава, трговање водоизвориштима, обалама река или јавним простором, као и ванредно стање на закрченим градским улицама доводе нас до закључка да је Београд, под криминалном влашћу напредњака и коалиционих партнера, пред пуцањем.

Скуп почиње у среду, 24. априла у 18 часова, у Херцеговачкој улици, испред “Геозавода”.

Видимо се!