Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane da “Aplauzom u 8”, večeras u 20 časova, daju podršku radnicima i radnicama u trgovinama, prodavačicama i prodavcima, ljudima koji su pored mnogih drugih, usled pasivnosti i neodlučnosti državnih organa, ostali bez neophodne zaštite i brige u toku pandemije COVID-19.

Iako dolaze u kontakt sa velikim brojem građana i tako su jedni od najugroženijih, ni većina poslodavaca, ni država nisu im obezbedili adekvatnu zaštitu stavljajući i njih i građane i građanke sa kojima dolaze u kontakt, u rizik. Prodavci i prodavačice, ljudi koji rade u pekarama, menjačnicama, trafikama, radnjama široke potrošnje ili svim drugim mestima trgovine zaslužuju našu podršku.

Pozovite svoje prijatelje preko Fejsbuk najave:
https://www.facebook.com/events/218505582541867/

Kako su brojni drugi javni službenici, poštanski radnici, policajci, vatrogasci, vozači javnog prevoza, svi radnici i radnice koji nisu dobili ili nemaju mogućnost rada od kuće nepotrebno izloženi rizicima zaraze, inicijativa Ne davimo Beograd pozvaće u narednim danima građane da im uputimo podršku “Aplauzom u 8”.

Virus će proći, ali ono što želimo da zauvek ostane u našem društvu, raste i razvija se, jeste solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane.

Uključite se u grupu Aplauz u 8 i zovite prijatelje. Širimo solidarnost i podršku za sve naše ljude:
https://www.facebook.com/groups/630424531110543