Pozivamo vas da se i danas oglasite tačno u 20 časova i da pokažemo u što većem broju podršku za one koji se nalaze na prvoj liniji odbrane od COVID 19 virusa, medicinsko i bolničko osoblje, medicinske sestre, doktore i doktorke.

Inicijativa Ne davimo Beograd iskazuje veliko poštovanje i podršku medicinskim radnicima i radnicama, ali i svima onima koji su usled pasivnosti i neodlučnosti državnih organa ostali bez neophodne zaštite i brige u toku pandemije COVID-19. Brojni javni službenici, poštanski radnici, policajci, vatrogasci, vozači javnog prevoza, trgovci, prodavci i prodavačice, svi radnici i radnice koji nisu dobili mogućnost rada od kuće nepotrebno su izloženi rizicima zaraze. Zato ćemo naredne Aplauze u 8, posvetiti i njima.

Danas smo svedoci koliko je Srbija nepripremljena za suzbijanje širenja virusa. Nema maski, nema dezinfekcijskih sredstava, nema rukavica, sem dramatičnih konferencija za medije, nema jasnog i odlučnog odgovora na pandemiju.

Ali ono čega ima jeste solidarnost i briga građana. Virus će proći, ali ono što želimo da zauvek ostane u našem društvu, raste i razvija se, jeste solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane.

Zato se i danas u 20 časova okupljamo na prozorima i balkonima naših stanova i još jednom šaljemo podršku za medicinsko osoblje, a u petak ćemo pozvati građane da iskažu solidarnost sa svima onima koji su bez zaštite pod rizikom.

Pratite sve objave i uključite se u grupu “Aplauz u 8” na kojoj ćemo dalje dogovarati i planirati akcije i objavljivati video zapise: https://www.facebook.com/groups/630424531110543/