Članovi i članice inicijative Ne davimo Beograd obeležili su za vikend neodržavane i problematične javne površine na Čukaričkoj padini i poslali poruku nadležnima da ne rade svoj posao. Akcija obeležavanja usledila je nakon što su se nadležne službe, JKP „Gradska čistoća“ i JKP „Zelenilo Beograd“, oglušile na prethodnu akciju u kojoj smo, na Dan planete zemlje, očistili parkiće, igralište i deo oko stepeništa koje vodi ka Banovom brdu, a koje koristi dosta školaraca iz ovog kraja.

Aktivisti i građani obeležili su mesta o kojima JKP „Gradska čistoća“ i JKP „Zelenilo Beograd“ očigledno ne vode računa na odgovarajući način, ona koja prete da postanu deponije, na kojima su neophodne nove kante ili na kojima se postojeće ne prazne, takođe obeležena su i mesta na kojima su slomljene ili nedostaju klupe ili drugi mobilijar kako bi ona zaista služila svim gađanima. Posebno nam je drago što su nam se pridružili roditelji sa našim najmlađim sugrađanima koji su zajedno ispisivali poruke na zastavicama.

Iako smo ukazivali i ranije na ova mesta i čistili ove prostore, očigledno je da se ništa nije promenilo u odnosu javnih službi prema potrebama građana Čukaričke padine. Zahtevamo da javni prostori koji nas okružuju budu uređeni i funkcionalni za sve građane kako bi u njima uživali. Čukaričani ne zaslužuju da žive okruženi smećem.

Ne davimo Beograd / Čukarička grupa

*U galeriji iznad fotografije sa obeležavanja neodržavanih prostora i čišćenja organizovanog na Dan planete zemlje