Aktivisti i aktivistkinje pokreta Ne davimo Beograd, iz lokalne grupe ZA DOBAR LAZAREVAC, nedeljama su pozivali predsednika opštine, Bojana Stevića, na TV duel, kako bi razgovarali o nagomilanim problemima građana. Pošto se nije odazivao, odlučili da ga sačekaju ispred opštine i “izazovu” još jednom na duel. “Danas smo čekali Bojana Stevića ispred zgrade opštine kako bismo ga suočili sa pitanjima zagađenja, korupcije i partijskog zapošljavanja u našoj opštini.” – izjavio je Vladimir Jovanović, koordinator opštinske grupe ZA DOBAR LAZAREVAC – Ne davimo Beograd.

“Danas smo čekali Bojana Stevića ispred zgrade opštine kako bismo ga suočili sa pitanjima zagađenja, korupcije i partijskog zapošljavanja u našoj opštini.” – izjavio je Vladimir Jovanović, koordinator opštinske grupe ZA DOBAR LAZAREVAC – Ne davimo Beograd.

“Pitanja na koja smo zahtevali odgovor interesuju svakog građanina Lazarevca. Cena gradskih radova i zašto su oni toliko kasnili u ulici Janka Stajčića, šta je problem Direkcije za izgradnju Lazarevca čiji radnici nisu primili plate ni za oktobar, problem porodilja u JKP Lazarevac koje nemaju pravo na naknadu za porodiljsko odsustvo, jer im nisu uplaćivani porezi i doprinosi… To su pitanja koja na koja bi predsednik opštine morao da ponudi odgovore. Ipak on se nije pojavio” – poručio je Andrija Đuketić, aktivista Ne davimo Beograd koji je trebalo da učestvuje u duelu sa predsednikom opštine.

Lokalna grupa ZA DOBAR LAZAREVAC pokreta Ne davimo Beograd zalaže se za vraćanje budućnosti Lazarevca u ruke građana, da ponovo imamo dovoljno vode za piće, da se lečimo u čistim ambulantama, da nas ne kinje i ne omalovažavaju naprednjački jurišnici, da zajednički uredimo naš grad po našim željama i našim potrebama.

Pročitaj i ovo:

Dobrica Veselinović na protestu: Suprotstavimo se nepravdi i režimskom kriminalu

Govor Dobrice Veselinovića na protestu protiv režimskog nasilja, koji je održan u nedelju 28. novembra. Neposredan povod za protest bilo je nasilje policije i naprednjačkih batinaša koji su napadali građane na blokadama saobraćajnica organizovanim povodom donošenja štetnih zakona o referendumu i eskproprijaciji zemljišta, odnosno posledica koji će ovi zakoni imati na sprovođenje projekta Rio Tinto i drugih dalekosežnih posledica.

Important news from Serbia: Protests and para-police brutality

Expropriation law, lithium mining, referendum law, and the corrupted state of violence have been the main topics lately in Serbia. Thousands of people protested in smaller and bigger places around the country on 27th of November. Violence in the cities of Novi Sad and Zrenjanin escalated, while those in Šabac were confronted not only by policemen’s batons but also sticks, baggers, and even attacked by hammers. The violent hooligans have been proclaimed as ,,citizens… who continued their journey to Belgrade…(for) celebration of the anniversary of the founding of the SNS (Serbian Progressive Party)’’ by pro-government media.