Kandidat za odbornika Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO, koji je fizički napadnut i na izborni dan 3. aprila zbog sprečavanja vođenja paralelnih spiskova od strane aktivista Srpske napredne stranke, kasno sinoć je ponovo bio na meti istog batinaša.

Vučkoviću su upućene jezive pretnje da neće živ doći kući, a napadač ga je čekao da izađe iz prodavnice u kojoj su se sreli, sve dok se nije pojavila policijska patrola. Napadač je poznat policiji po nasilničkom ponašanju.

Podsetimo, Vučković je 3. aprila napadnut kada je prišao grupi SNS batinaša. Oni su ga okružili, zatim vređali, da bi ga potom jedan od njih više puta udario i izbio mu telefon iz ruke. Vučković, na sreću, nije pretrpeo teže povrede. Napad je i tada prijavljen policiji koja je izašla na lice mesta, ali nije privela napadača, koji je čak ušao u biračko mesto. Ovo je bio samo jedan od brojnih fizičkih napada na političke aktiviste koji su zabeleženi tokom izbornog dana.

“Da je policija tada reagovala i da je napadač kažnjen možda danas ne bi progonio našeg kandidata za odbornika. Nedopustivo je da nasilje bude način političke borbe, a tolerisanjem ovakvog ponašanja policija nam upravo to govori.” – poručio je Dobrica Veselinović i dodao da će pravni tim pokreta Ne davimo Beograd iskoristiti sve mehanizme u gonjenju napadača. Očekujemo da on bude pronađen i procesuiran u najskorijem roku.

Pozivamo sve opozicione organizacije i organizacije civilnog društva da osude napad na kandidata za odbornika pokreta Ne davimo Beograd i ujedno se zahvaljujemo svima na podršci.

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Monitor: U regionu problemi slični, pa tako i rešenja

Biljana Đorđević za crnogorski nedeljnik Monitor: Ne samo što bi dobrosusjedski odnosi morali da budu stalno njegovani već to za naš region označava istovremeno i sentimentalno i racionalno. Osjećamo da smo nekad bili dio iste države i pogađaju nas slični problemi koji, moguće je da će se to pokazati kao racionalno, traže i zajednička regionalna riješenja

Linijski park ili Linijska prevara?

Radi se o oblasti od izuzetnog značaja s obzirom na kulturna, istorijska, društvena i prirodna dobra u toj zoni. Ova oblast zaslužuje pažljivu, promišljenu i progresivnu revitalizaciju. Zbog svoje vrednosti ova oblast predstavlja i atraktivan plen onima koji godinama kidišu na javna dobra uništavajući ih zarad sumnjivih investicionih projekata i koruptivnog profita.

Ponovo napadnut aktivista NDBGD: Ne osećam se bezbedno, nisam učinio ništa loše

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Miloš Vučković koji je nedavno ponovo napadnut od strane istog čoveka koji ga je napao na dan izbora 3. aprila ispred biračkog mesta na Zvezdari, kaže da se drugi napad desio u prodavnici u kojoj je kupovao, da ga je ta osoba prepoznala i počela da mu preti da će ga izlomiti i da se živ neće vratiti kući, a potom je stao ispred prodavnice i čekao ga da izađe. Vučković je pozvao policiju, koja je došla kroz desetak minuta, ali je napadač pobegao. Kada je prvi put napadnut na dan izbora 3. aprila policija nije reagovala.