Advokat Rodoljub Šabić upozorio je danas na slučaj aktivistkinje Aide Ćorović i pokreta Ne davimo Beograd protiv kojih je pokrenuta kampanja preko lažnih profila na društvenim mrežama i „armiju botova“ koja ih širi.

On je za televiziju N1 kazao da takvi „slučajevi“ zatim završavaju u prorežimskim medijima, a kako je kazao, „armija botova“ ih širi dalje stvarajući dodatni animozitet.

„Jedna stvar je sloboda izražavanja, a potpuno druga stvar je maliciozna proizvodnja zla, da se nanese zlo“, rekao je Šabić.

Ocenio je da je jedan od najvećih problema Srbije antagonizovano društvo, gde, kako je dodao, postoji podela na „nas“ i „njih“.

„Ako nastavimo tako ne možemo naći rešenje. Ne treba potcenjivati, vređati“, poručio je Šabić.

Konstatovao je da će se teško bilo šta promeniti bez demontiranja te „mašinerije zla“, jer, kako je kazao, nema šanse da nekome nešto objasnite ako su svakodnevno zatrpani snažno podržanim medijima i delovanjem „armije botova“.

Dodao je da „nije normalno“ ni da se crta kukasti krst na zgradi u kojoj živi član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, „ma šta ko mislio o radu te institucije“.

Pročitaj i ovo:

Skupština da se uključi u istragu poslovanja Beograda na vodi i rušenja u Hercegovačkoj

Poslanici Zeleno-levog kluba - Ne davimo Beograd podneli su predloge za obrazovanje anketnog odbora povodom rušenja u „Savamali” i komisije za utrvđivanje činjenica o Ugovoru o “Beogradu na vodi”. Podnošenjem ovih predloga želimo da poručimo da ne odustajemo od utvrđivanja istine o dešavanjima u Savamali i raskrinkavanju projekta „Beograd na vodi” koji finansiraju svi građani i građanke Srbije, a od koga koristi ima samo privatni investitor i sa njima povezani funkcioneri iz državnog vrha.

Zahtevamo od gradske uprave da pod hitno prekine finansiranje “novina” Informer

Grad Beograd je u poslednje tri i po godine sufinansirao Informer sa 11,5 miliona dinara. Nepoznato je koliko je još sredstava gradska uprava uplatila Informeru za veliki broj oglasa kojima oglašava javne uvide, prodaje nekretnina i slično. Pitali smo vlast koliko ukupno novca naših sugrađana i sugrađanki su dali ovom “glasilu”, ali odgovor još uvek nismo dobili.