Pokret Ne davimo Beograd osuđuje kontinuirane pritiske na aktiviste Pokreta „Odbranimo šume Fruške gore” i Uduženja „Fruškać” od strane kompanije “Galens” koja gradi u nacionalnom parku Fruška gora.

Pokret „Odbranimo šume Fruške gore” već dve godine ukazuje na neregularnosti i kršenja zakona na području ovog nacionalnog parka. Istrajnost u borbi pokreta doprinela je da se osvetli veliki broj primera ugrožavanja tog lokaliteta, a koliko je ona značajna govori i to da je aktivistkinja Dragana Arsić nominovana za nagradu “Front Line Defenders Award” koja se dodeljuje borcima za ljudska prava, Međunarodne ekološke mreže „Alpe Adria Green“.

Tužba kompanije „Galens” kojom se od aktivista potražuje novčana suma od dva miliona dinara i zatvorska kazna za aktivistkinju Draganu Arsić predstavlja beskrupulozne primere zastrašivanja ekoloških aktivista s namerom da oni odustanu od borbe za javni interes.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.