Fijasko sa zaustavljanjem elektroenergetskih blokova TENT-a i obustavljanjem daljinskog grejanja u Obrenovcu zbog prvog snega pokazuje da javašluk u sektoru energetike prevazilazi i najgore procene. Da li se iko seća da je u poslednjih 50 godina došlo do prekida rada blokova strateški važne elektrane samo zato što je pao prvi sneg?

Neodgovornost vlasti ovaj put je prevršila svaku meru. Kako je moguće da TENT, postrojenje koje snabdeva strujom pola Srbije, nije imalo spremnu operativinu rezervu uglja, koja po zakonu mora da postoji, kako bi se obezbedila nesmetana proizvodnja u slučaju problema sa dopremom uglja? Kako je moguće da Vlada nema energetskog inspektora koji je trebalo da kontroliše rad TENT-a i pravovremeno nalaže otklanjanje takvih propusta? Ko će odgovarati što su desetine hiljada građana ostale bez grejanja usred decembra zbog čistog nemara Vlade, njenog Ministarstva za energetiku, direktora EPS-a i direktora TENT-a? Koliko je građane Srbije koštao interventni uvoz električne energije koji je sasvim lako mogao biti izbegnut?

Previše je pitanja, a nikakvih odgovora i odgovornosti od vlasti koja je i ovim incidentom pokazala da se raspada i puca po svim šavovima. Ako su juče dozvolili da iz potpuno bizarnog razloga bude ugrožena energetska stabilnost zemlje, da iz državnog budžeta preko noći izlete milioni evra, da zbog javašluka čitav grad ostane bez grejanja, šta možemo da očekujemo danas ili sutra? Imajući ovo u vidu, nedavne šale koje su se zbijale na račun Vučića i njegovih “kadrova” koji bi izgradnjom nuklearne elektrane direktno ugrozili naše živote sada više uopšte ne deluju kao šale.

Pokret Ne davimo Beorad poziva građane da u aprilu sledeće godine pokažu odgovornost i smene ovu kriminalnu vlast kako se ovakvi i slični incidenti više nikada ne bi događali.

Pročitaj i ovo:

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.