Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović i predsednik pokreta Slobodnih građana Pavle Grbović ocenili su u Danu uživo da projekat izgradnje metroa nije namenjen stvarnoj izgradnji i obezbeđivanju lakših uslova za prevoz u Beogradu, već nelegalnim poslovima oko ovog projekta, vrednog više od četiri miljarde evra.

Podsetimo, građani, aktivisti i predstavnici opozicionih stranaka su se u podne okupili na protestu zbog najave gradnje metroa, blokirali su put i nisu dozvolili kamionu sa gradilišta metroa da ga napusti. Građane je na protest pozvao Pokret Ekološki ustanak, kako bi se suprotstavili izgradnji metroa na Makiškom polju napominjući da to, kako je naglašeno u pozivu, ugrožava vodosnabdevanje Beograda.

„Meni se čini da su predstavnici vlasti ispravno postupili jer nisu došli, zato što nema ništa čime bi mogli da se pohvale. Jasno je da argumentima ne možemo da utičemo na Vesića, Malog i slične ljude, ali je ono što je važno da je građanima dosta dobro obvjašnjena štetnost metroa. Niko ovde nije došao zbog toga što ne želi metro, već zato što će na ovaj način kako se planira, ostaviti trajne štetne posledice po Beograd, ali i Srbiju“, rekao je Lazović.

Prema njegovim rečima, „biće potrošeno dve milijarde evra da se povežu dve livade, na kojima trenutno nema građana, a da se ne povežu zdravstvene institucije i da se zaobiđu obrazovne institucije, i da se ne povežu i Prokop i Autobuska stanica“.

„Ko će se voziti ovim metroom? Nama se čini, a to je i stav stručnjaka da se ovo radi kako bi se podigla cena kvadrata, tamo gde će se graditi metro“, smatra Lazović.

Originalni naslov: Gosti N1 o metrou: Počelo „ugrađivanje“, radi se zbog dizanja cene kvadrata

Izvor: https://rs.n1info.com/biznis/gosti-n1-o-metrou-pocelo-ugradjivanje-radi-se-zbog-dizanja-cene-kvadrata/

Pročitaj i ovo:

Protest povodom najave rušenja Hotela Jugoslavija

Povodom najave rušenja hotela Jugoslavija i izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa, koji je u suprotnosti sa potrebama građana i očuvanjem kulturno-istorijskog nasleđa ovog dela Beograda, Zeleno-levi front organizovaće protest u subotu, 27. aprila 2024. godine, sa početkom u 12h, ispred hotela Jugoslavija.

Robert Kozma za Vreme: Biram borbu!

Kriminalni režim odavno nema legitimitet. Jasno je da u Srbiji nema demokratije. Izlaskom na izbore ne daje mu se legitimitet, kao što se ni prihvatanjem mandata u Narodnoj skupštini ne priznaje da su izborni uslovi bili pošteni ili da nije bilo krađe.