Zbog velikog broja poziva građana koji se žale na dim i zagađenje koje se širi sa deponije u Vinči, pokušali smo u toku protekle noći da od hitne pomoći, policije ili vatrogasaca dobijemo informacije šta su uputstva za zaštitu stanovništva.

Na sva tri mesta nam je rečeno da uputstava nema. Umesto da odgovore na zabrinutost građana, podsećamo da su gradski zvaničnici i režimski mediji, juče objavili da je požar na deponiji u Vinči ugašen i da nema razloga za brigu. Kako je pokret Ne davimo Beograd već izvestio sa lica mesta, vatrogasci i ljudi koji su angažovani na gašenju mehanizacijom potvrdili su nam da će požar goreti danima, a samim tim trajaće i opasnost od zagađenja.

Pokret Ne davimo Beograd zato poziva nadležne da proglase vanrednu situaciju zbog posledica požara u Vinči ili makar sastave uputstva za zaštitu građana u toku ekstremnog zagađenja i dostave ih hitnim službama, policiji, hitnoj pomoći i vatrogasnoj službi, kako bi građani koji ih pozivaju, mogli da dobiju informacije kako da se zaštite.

Pročitaj i ovo:

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.