Poseta Gorana Vesića građevinskoj inspekciji dešava se u trenutku kada se na Vračaru urušavaju zgrade, a imovina i životi ljudi su ugroženi upravo nekontrolisanom gradnjom. Šta je potrebno da se desi, da li je potrebno da neko pogine, da bi se ovaj problem shvatio ozbiljno? Umesto da neko snosi posledice, da pljušte ostavke i da se traži odgovornost, Vesić se hvali rezultatima građevinske inspekcije. – poručio je Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd. 

Sa druge strane grada imamo opštu privatizaciju obala divljom gradnjom, i na savskoj i na dunavskoj obali. Na savskom nasipu sinovi, a u bloku 45 kumovi bivšeg predsednika Tomislava Nikolića nesmetano grade nelegalne objekte. Na Avali, u Borči, na Zvezdari, u svakom kraju grada, Beograd je pod enormnim pritiskom divlje gradnje koja opterećuje ionako napregnutu i nedovoljnu infrastrukturu grada. 

Vesićevo zadovoljstvo ostvarenim rezultatima građevinske ispekcije može se smatrati samo kao pohvala selektivnom pristupu u sprovođenju zakona i ne mešanju inspekcije u dilove koje naprednjački investitori prave sa svojim saučesnicima u vlasti. 

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.