Na poziv sugrađanki iz Malog Mokrog Luga, juče smo zajedno počistili smeće u dečjem parkiću u Bajdinoj ulici. Prikupili smo nekoliko vreća otpada u veselom društvu mališana i njihovih mama.

Iako su se majke dece koja posećuju ovaj parkić obraćale JKP ,,Zelenilo Beograd”, JKP ,,Gradska čistoća” i Republičkom geodetskom zavodu, sve što su od službi saznale jeste da je površina parka javna površina, ali da nikome nije poznato u čijoj je nadležnosti.

Na njihovu molbu da se pored parka postave kante i kontejneri, niko se nije odazvao, iako se prvi kontejner nalazi čak na udaljenosti od jednog kilometra.

Zbog toga su primorane da same održavaju površinu, i to još otkad je otvorena, pre nekoliko godina, a smeće same prenose do kontejnera.

Bez njihovog redovnog angažovanja, u Bajdinoj ulici bi moglo doći do ekološke katastrofe. Kada smeće duže stoji, dolazi do truljenja i neprijatnog mirisa, a stižu i letnje žege, tako da može samo biti gore po sugrađane i decu, glavne korisnike površine.

Poseban problem predstavljaju polomljene ljuljaške, ali i penjalice koje roditelji ne smatraju bezbednom vrstom igre, zatim polomljena ulazna vrata parkića i oštećeni rekviziti za treniranje.

U nedostatku drugih mesta za igru mališana, mame su uporne u održavanju ove površine, ali su i zapitane – kako je uopšte moguće da javna površina nije ni u čijoj nadležnosti i zašto ne mogu da dobiju najobičniji kontejner.

Vođenje računa o čistoći jeste važno, ali uređenje parkova i površina za igru nije dužnost građana. Zato smo ovaj problem večeras prijavili Beokomu, a čekajući odgovor, nastavljamo potragu za službama u čijoj je nadležnosti parkić za mališane u Bajdinoj.

Pročitaj i ovo:

Koalicija “Biramo Beograd” potpisala sporazum

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd", koju čini šest dosadašnjih članica "Srbija protiv nasilja" obratili su se javnosti nakon odluke da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Ozvaničili su da su potpisali koaliciju o zajedničkom nastupu na izborima i izjavili da danas kreću u skupljanje potpisa.

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.