Pokret Ne davimo Beograd čestita prijateljima iz koalicije Možemo! na sjajnim rezultatima na lokalnim izborima širom Hrvatske. Sa posebnom pažnjom ispratili smo veliku pobedu koju su naše kolege i prijatelji ostvarili u gradu Zagrebu, u kojem postoje velike šanse da će samostalno moći da preuzmu vlast i odgovornost za budućnost svog grada. Sve čestitke Tomislavu Tomaševiću koji je zamalo osvojio pobedu za gradonačelnika već u prvom krugu, a sigurni smo da će u drugom ostvariti i pobedu.

mozemo izbori

Došlo je vreme da u našem regionu dođe do talasa levo-zelenih promena u našim društvima. Ne davimo Beograd se, kao i naši prijatelji iz koalicije Možemo! bori za javni interes, očuvanje i unapređenje javnih dobara, klimatsku pravdu, očuvanje životne sredine i energetsku tranziciju i održivu mobilnost, ali i zaustavljanje korupcije i kriminala i poboljšanja uslova života građana i građanki.

Ono što je počelo u Crnoj Gori gde je Građanski pokret URA postigao značajne rezultate, a nastavilo se u Zagrebu sa sjajnom pobedom koalicije Možemo! obavezuje nas da talas zeleno-levih promena ostvarimo i u Beogradu.

Pročitaj i ovo:

Poslednja zelena oaza Beograda

Na opštini Palilula nalazi se Milićevo brdo na kome je poslednjih godina u toku rapidna divlja gradnja privatnih vila, neosnovana konverzija zemljišta i prodaja poljoprivrednog zemljišta po ceni gradsko građevinskog.

Biljana Đorđević: Nije bilo greške na listama, postupili smo po zakonu

Biljana Đorđević, povodom odbijanja lista, kaže da nije jasno kako su neki "obični građani" imali uvid u zaštićene lične podatke, a navodi da su svi kandidati na listama (koji su uslovno rečeni sporni u prigovoru) bili u biračkom spisku u trenutku kad su liste podnete, što je uslov da se kandiduju na izborima po Zakonu o lokalnim izborima.