Dobrica Veselinović, politikolog i aktivista Inicijative “Ne davimo Beograd”, u novom podcastu “Život na srpskom” daje odgovore na neka važna i neka “glupa” pitanja.

U razgovoru s Anom Kalabom, Dobrica Veselinović podseća na to kakav bi čovek trebalo da vodi prestonicu Srbije i čiji je “naš grad”; odgovara na prozivke Gorana Vesića, ali i onih koji kažu da je previše fin za politiku; otkriva kako živi i u čemu uživa kad ne popravlja Beograd.

Pričamo o spomeniku Stefanu Nemanji, o panku, o javnom nadmetanju za kuću na Vračaru, o pivu ispred dragstora, o gradskom prevozu, o bajkama i “komadiću koji nedostaje”.

Izvor: https://nova.rs/podcast/dobrica-veselinovic-panker-koji-voli-da-popravlja-beograd

Pročitaj i ovo:

Robert Kozma za Vreme: Biram borbu!

Kriminalni režim odavno nema legitimitet. Jasno je da u Srbiji nema demokratije. Izlaskom na izbore ne daje mu se legitimitet, kao što se ni prihvatanjem mandata u Narodnoj skupštini ne priznaje da su izborni uslovi bili pošteni ili da nije bilo krađe.

Ðorđević: Borba za izborne uslove trajaće do smene SNS-a

Biljana Đorđević iz Zeleno-levog fronta izjavila je da ne bi rekla da su izborni uslovi sada gori nego na prethodnim i upitala kako se oni menjaju bojkotom, podsetivši da vlast nije ispunila ni zahteve protesta kada su na ulicama bile stotine hiljada ljudi nakon masovnih ubistava početkom maja 2023.