Aktivisti Ne davimo Beograd su ovog vikenda očistili i deo zapuštenih zelenih površina na Miljakovcu. U subotu smo, po prelepom danu, očistili deo Dorćolskog keja, a u nedelju nas je dočekalo jako loše vreme i kiša, ali uprkos tome aktivisti su uspeli u svojoj nameri.

Na snimku možete videti delić atmosfere sa čišćenja.

Zanimljivo je da je i kod čišćenja na Miljakovcu, kao i dan ranije na Dorćolu, JKP „Gradska čistoća”, baš pred našu najavljenu akciju, uklonila deo đubreta sa zelenih površina u ovom delu grada. Drago nam je da javne službe prate naše akcije pa makar ih koristile da sakriju svoj nemar. Više bismo voleli kada bi one redovno obavljale svoje radne zadatke.

Pogledajte i fotografije sa ovog događaja

Beograd može biti dobar grad za sve, a Ne davimo Beograd će se zajedno sa građanima izboriti da tako i bude.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.