Večeras smo obeležili Republičku izbornu komisiju (RIK) simbolima bojkota, jer je to jedna od institucija koja radi za kriminalni vladajući režim. Inicijativa Ne davimo Beograd akcijom ispred RIK-a poziva građane i građanke da se pridruže borbi za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju i bojkotuju lažirane izbore.

Sve političke partije, organizacije civilnog društva, eksperti, međunarodne organizacije i brojni pojedinci koji prate izborne procese su se složili da nema zadovoljavajućih izbornih uslova. Za to vreme, RIK je, umesto suštinskih promena da se dođe do fer uslova za sve učesnike, kojima bi se konačno smanjio pritisak na birače i omogućili slobodni i fer izbori, odlučio da bude saučesnik izborne farse. Bez nezavisnih izbornih tela, kao i dosledne primene zakona kojim se štiti tajnost izbora i smanjuje pritisak na birače, ne može biti slobodnih i fer izbora. Zbog toga na tim izborima nema smisla učestvovati, jer se na taj način legitimiše prekrajanje izborne volje građana i građanki.

U Srbiji se ne održavaju izbori, već vlast sprovodi nasilje nad građanima i građankama Srbije. Režim Srpske napredne stranke i njenih satelita organizuje lažirane izbore da bi prikrili očiglednu istinu – da su zaveli diktaturu u Srbiji. Oni su uzurpirali i uništili svaku instituciju i onemogućili da se čuje glas građana.

BOJKOT!

Pročitaj i ovo:

Koalicija “Biramo Beograd” potpisala sporazum

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd", koju čini šest dosadašnjih članica "Srbija protiv nasilja" obratili su se javnosti nakon odluke da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Ozvaničili su da su potpisali koaliciju o zajedničkom nastupu na izborima i izjavili da danas kreću u skupljanje potpisa.

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.