Naslove iz dnevne štampe u jutarnjem programu “Probudi se” komentarisala je i analizirala Biljana Đorđević iz Zeleno – levog fronta. Ona se osvrnula na današnju sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o više od 60 tačaka.

Đorđević pojašnjava šta to pre svega govori o radu Skupštine Srbije i kako uopšte da se poslanici pripreme i pročitaju sav materijal za tih 60 tačaka.

„O radu Narodne skupštine govori da se nastavlja način na koji je i ranije funkcionisala, dakle to je ta objedinjena rasprava, mnogo tačaka dnevnog reda, obično je između 35 i 60 tačaka. Danas pre svega mi na dnevnom redu imamo Deklaraciju sa Svesrpskog sabora i ona će, čini mi se, obojiti ovu današnju sednicu. Imamo očito izbegavanje da se priča o Rio Tintu i projektu „Jadar“ jer to nije jedna od tačaka i mislim da se ta tema apsolutno neće izbeći i svi će o tome govoriti“, rekla je Đorđević i dodala da se u Skupštini danas nacionalizmom skreće pažnja sa pljačke.

Poslanica ukazuje da ulažemo u stadione dok su delovi zemlje bez kanalizacije.

„Urušavamo institucije i poverenje građana. EU kao da trči u zagrljaj autokrati, to je loša poruka“, zaključuje Đorđević.

Pročitaj i ovo:

ZLF podrška štajku prosvetara: Hitno izjednačiti plate sa prosečnom platom

Zeleno-levi front podržava štrajk prosvetnih radnika i njihovu borbu za dostojanstvena primanja i zahteva da se svim prosvetnim radnicima poveća plata, da se početna plata nastavnika izjednači sa prosečnom platom, a da plata svih zaposlenih procentualno prati ovo povećanje, kao što sindikati i zahtevaju.