Gradska vlast predloženim Planom detaljne regulacije planira izgradnju 300 hiljada kvadrata u Malom Mokrom Lugu i povećanje broja stanovnika sa manje od 2000 na preko 7500 ljudi. To ne bi bilo toliko problematično da vlast pored betona i zgrada planira i zelene površine ili javne sadržaje poput ustanova kulture niti sportsko-rekreativnog centra. Međutim, toga u planu nema.

“Mi smo zajedno sa građanima podneli 500 potpisanih primedbi tokom Ranog javnog uvida u oktobru 2023. godine. Zahtevali smo da se u plan unesu javni sadržaji, veći broj zelenih površina i prostor za širenje tramvajske mreže. Uprkos tome, vlast je ovim predlogom još jednom potvrdila da radi za investitore, a ne građane. Ako ovakav plan bude usvojen, stanovnici Malog Mokrog Luga će živeti lošije nego danas” kaže Aleksa Petković, kopredsednik ZLF Zvezdara.

Zeleno-levi front Zvezdara poziva stanovnike Malog Mokrog Luga da se ovom predlogu otvoreno suprotstave i da zajedno nateramo gradsku vlast da radi u interesu građana Malog Mokrog Luga.

Pišite nam [email protected] na ili nas pozovite na broj 060/6220035.

Pročitaj i ovo:

Pozivamo na odbacivanje Šapićeve inicijative za podizanje spomenika Draži Mihailoviću

Pozivamo sve odborničke grupe da javno odbace inicijativu za podizanje spomenika Dragoljubu Mihailoviću koju je aktuelni gradonačelnik Beograda podneo Komisiji za spomenike i nazive ulica i trgova. Ova inicijativa je još jedan primer nasilja nad javnim prostorom našeg grada i istorijom naše zemlje. Ne postoji ni jedan istorijski, kulturni, ni nacionalni razlog podizanja ovakvog spomenika, osim raspirivanja podela u društvu i provociranja susednih naroda.