Koalicija ,,Biramo Borbu” održala je večeras u prepunoj MTS dvorani u Beogradu završnu konvenciju ,,Skup slobodnih gradova i opština – Plan za smenu režima u 3 koraka”, kojoj su prisustvovali građani iz svih krajeva Srbije, kao i lideri koalicije i kandidati za gradonačelnike.

,,Beograd je naš dom i zaslužuje da bude grad za sve nas. Naši sugrađani iz svih krajeva Srbije su ovde večeras jer veruju u snagu zajedništva i borbe. Borimo se za čist vazduh, funkcionalan javni prevoz i transparentnu vlast koja se bori protiv kriminala i korupcija. Naša borba je borba za dostojanstvo svakog građanina”, istakao je kandidat za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić naglasio je značaj ujedinjenja opozicije, koje, kako je dodao, nije samo reč, već ključ naše snage, našeg zajedništva i naše odlučnosti da stvorimo pravedniju i bolju Srbiju.

,,Predstojeći izbori su izuzetno važni za sve građane, bez obzira u kom delu Srbije žive. Ovo je naša prilika i borba za Srbiju bez korupcije i kriminala, za državu u kojoj se poštuje zakon i gde pravda važi za sve podjednako”, dodao je Aleksić.

Prisutnima se obratio i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta koji je pozvao građane Srbije na borbu do kraja protiv Aleksandra Vučića i njegovog režima.

,,Vučić i njegova klika su se ustoličili kao moderni despoti, koristeći sve moguće načine da uguše glas naroda. Ovo nije obična borba – ovo je borba za našu slobodu, za našu čast, za budućnost naše dece. Biramo slobodne izbore, biramo borbu do kraja”, poručio je on.

Na konvenciji su govorili i kandidat za gradonačelnika Valjeva Ivan Manić, narodna poslanica iz Novog Sada Ana Oreg, kandidat za gradonačelnika Niša Đorđe Stanković, kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda Miloš Pavlović, kao i liderke i lideri koalicije, Miloš Parandilović, Dragana Rakić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Biljana Đorđević.

Predstavnici koalicije ,,Biramo Borbu” pozivaju sve građane Srbije da izađu na lokalne izbore 2. juna i svojim glasom podrže promene koje će doneti bolju budućnost za sve, jer kucnuo je čas da svi zajedno ustanemo, da se borimo i da se izborimo za slobodu. Zato u nedelju izađite na birališta, jer vi odlučujete o svojoj budućnosti, o budućnosti svoje dece i porodice. Vaš glas je važan, jer su moć i snaga u vašim rukama – biramo Beograd, biramo borbu!

Pročitaj i ovo:

Grubački: Miloš Vučević će ostati upisan u istoriji besčašća

Miloš Vučević se i dovukao do mesta predsednika SNS i na žalost i predsednika republičke Vlade tako što u beskrupoloznosti dosledno prati svog šefa. Onog što je časnoj porodici Milovojevića iz Lučana izrekao onu gadost o tome da je njiihov sin izgubio život zato što ne radi na „manekenskoj pisti, već u fabrici oružja“.