Šef poslaničke grupe Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da treba ići na pregovore o izbornim uslovima, odnosno na kolegijum Skupštine Srbije.

Lazović je rekao da opozicija danas ima sastanak i da veruje da će na kolegijumu u ponedeljak da nastupaju jedinstveno.

On je rekao da su danas u Skupštini važni razgovori o zamenicima predsednika odbora, ali da u ovom trenutku sa vlastima ne mogu da razgovaraju ni o čemu drugom, osim o izbornoj krađi.

Lazović je rekao da oni žele da izađu na izbore, ali da aktuelni uslovi ne omogućavaju fer izbore.

Birački spiskovi se moraju srediti, a mediji otvoriti i jasno je da se nešto mora promeniti, rekao je lazović.

On je ocenio da se ne vide pomaci u primeni preporuka Kancelarije OEBS za ljudska prava i demokratiju (ODIHR).

Pročitaj i ovo:

Koalicija “Biramo Beograd” potpisala sporazum

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd", koju čini šest dosadašnjih članica "Srbija protiv nasilja" obratili su se javnosti nakon odluke da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Ozvaničili su da su potpisali koaliciju o zajedničkom nastupu na izborima i izjavili da danas kreću u skupljanje potpisa.

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.