Odgovornost za smrt žene, koja je preminula nakon incidenta sa vozilom javnog prevoza u Beogradu, snosi gradska vlast. Ova tragedija je posledica sistemskog uništavanja javnog prevoza u Beogradu

Zeleno-levi front je upozoravao na katastrofalno stanje u javnom gradskom prevozu. Nepridavanje značaja ovim upozorenjima od strane gradske vlasti je ovog puta rezultiralo nesrećom u kojoj je jedna osoba izgubila život. Incident se desio kod Karađorđevog parka, kada se sa autobusa privatnog prevoznika Banbus odvalio točak, udario dve građanke, a jednu teško povredio tako da je završila na reanimaciji, a potom i preminula.

“Ovakvi događaji su direktna posledica loše gradske politike prema privatnim prevoznicima koji opslužuju linjje javnog gradskog prevoza. Ne vrše se kontrole autobusa koje privatnici puštaju na ulice, niti su oni motivisani da kontrolišu i redovno održavaju svoja vozila, a reaguje se tek kada dođe do konkretnog kvara, i za to ne snose nikakve sankcije”, kaže Zoran Bukvić, koordinator saobraćaja Zeleno-levog fronta. “Zahtevamo da gradska vlast prestane da pravi štetne burazerske dilove, da se linije dodele samo prevoznicima koji mogu da garantuju određeni standard kvaliteta prevoza i bezbednosti u saobraćaju, i da se GSP konačno stavi na noge, umesto što se konstantno urušava”, dodao je Bukvić.

Zeleno-levi front zahteva hitno utvrđivanje odgovornosti za one koji su svojom politikom i nečinjenjem dozvolili da neispravna vozila privatnih prevoznika izađu na ulicu, što je rezultiralo tragičnom smrću jedne sugrađanke.

Pročitaj i ovo:

Veselinović: Zaštitićemo Savski kej i nasip od Šapićeve bahatosti

Kandidat za gradonačelnika Beograda, Dobrica Veselinović, i kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda, Miloš Pavlović, sa liste „Biramo Beograd”, u subotu, 11. maja, obratili su se građanima i medijima sa Savskog keja, mesto koje je odabrano kao početna tačka povodom nedavnog nasilničkog ponašanja bivšeg gradonačelnika Aleksandra Šapića.

ZLF Užice: Rizik po zdravlje i bezbednost a ne mirisna i vizuelna perjanica – Tražimo ostavke i odgovornost

Zeleno-levi front Užice ponavlja zahtev da čitavo rukovodstvo grada Užica, zajedno sa menadžmentom deponije “Duboko” hitno podnese ostavke, a tom zahtevu dodaje i osobu koja je ispred Zavoda za javno zdravlje Užice izdala jučerašnje saopštenje da su “vrednosti izmerenih zagađujućih materija niže od graničnih a da je prisutna vizuelna i mirisna perijanica paljevine”. Dajemo rok da se ovo uradi do ponedeljka, kada ćemo preduzeti dalje korake.