Poslanik i kopredsednik Zeleno levog fronta Radomir Lazović ocenio je danas da bi koalicija Srbija protiv nasilja trebalo da usaglasi blizak zajednički nastup na izborima sa koalicijom NADA, ali u dve kolone – građanskoj i desnoj i uz podršku javnih ličnosti i svih onih kojima je, kako je rekao, stalo do budućnosti Beograda i Srbije.

„Ukoliko bi se SPN i NADA dogovorili da nastupe koordinisano i u saradnji, kao dve liste, mislim da bi u zbiru to donelo mnogo više glasova nego kada bi išli na istoj listi. Takođe, ovakav dogovor bi nam omogućio da imamo duplo više kontrolora na izborima koji bi trebalo blisko da sarađuju“ naveo je Lazović za Danas.

Lazović je ocenio da bi se na taj način i ljudima kojima je bliža konzervativna i desna politika, ponudilo da glasaju za opoziciju koja nije u saradnji sa vlašću.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.