Najoštrije osuđujemo policijsko nasilje prema LGBT osobama koje se dogodilo 14. februara u Beogradu i pozivamo odgovorne institucije da pokrenu istragu o ovom slučaju!

Prema organizaciji Da se zna, policija je provalila u stan, navodno zbog prijave da se u njemu nalazi droga, ali su pretres obavljali pripadnici specijalne policije, koji su prvo vezali i oborili na zemlju dvoje cimera, a zatim im uperili oružje u glavu.

„Kada su uočili obeležja LGBT zajednice krenula je brutalnost prema njima“, rekao je Bojan Lazić iz ove organizacije i dodao da su tu policijsku ekipu vodili Strahinja Vuković i Dubravko Despotović.

Zeleno-levi front je uvek stajao uz LGBT+ zajednicu i nastaviće da se bori za bezbednost i prava svih građana i građanki koji joj pripadaju. Nasilju nad LGBT+ zajednicom nema mesta u našem drušvu, i od ključne važnosti je da se pristupi ozbiljno ovom napadu, te i da se dalje borimo za sistemske promene koje će dovesti do bezbednosti svih članova i članica našeg društva!

Zeleno-levi front najoštrije osuđuje ovaj čin nasilja i poziva odgovorne institucije da pokrenu istragu o ovom slučaju.

Pročitaj i ovo:

Larisa Iljin, kandidatkinja ZLF-a za predsednicu opštine Zemun ispred koalicije Biramo Zemun

Koalicija „Biramo Zemun“ saopštila je danas da za predsednicu te opštine na izborima 2. juna kandiduje doktorku biologije Larisu Ilijin, koja je članica Zeleno-levog fronta (ZLF). Larisa Ilijin je rođena 1971. godine, a osnovnu školu i gimnaziju je završila u Zemunu, nakon čega je diplomirala na Biološkom fakultetu u Beogradu, gde je i magistrirala i doktorirala. Od 1996. godine zaposlena je na Institutu za biološka istraživanja „Siniša Stanković“.

Veselinović: Zaštitićemo Savski kej i nasip od Šapićeve bahatosti

Kandidat za gradonačelnika Beograda, Dobrica Veselinović, i kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda, Miloš Pavlović, sa liste „Biramo Beograd”, u subotu, 11. maja, obratili su se građanima i medijima sa Savskog keja, mesto koje je odabrano kao početna tačka povodom nedavnog nasilničkog ponašanja bivšeg gradonačelnika Aleksandra Šapića.