Zeleno-levi front iskazuje zabrinutost i zahteva odgovornost zbog kompromitovanih ličnih podataka građana Srbije nakon objavljivanja 34GB podataka koji su dostupni svima na internetu. Lični podaci su preuzeti tokom hakerskog napada na sistem Elektroprivrede Srbije, zbog kojeg velikom broju građana kasne računi za struju.

Nakon svakodnevnih zloupotreba sistema sa ličnim podacima političkih protivnika i za vlast nepodobnih građana, partijsko zapošljavanje nesposobnih kadrova je danas omogućilo da se ličnim podacima naših građana slobodno manipuliše na globalnom nivou.

Pozivamo v.d. generalnog direktora EPS Dušana Živkovića, kao i druge nadležne da se konačno obrate javnosti, saopšte istinu i odgovore na sledeća pitanja:

Da li je EPS platio hakerima traženi iznos za vraćanje kompromitovanih podataka?

Koji su podaci građana Srbije ugroženi?

Ko će snositi odgovornost za ovakav propust i na koji način?

Kakav je plan da se ovako nešto ne ponovi i kako će se dalje čuvati podaci građana naše zemlje?

Da li su tužilaštvo, BIA i MUP pokrenuli istragu povodom svih ovih stvari?

Zeleno-levi front zahteva hitnu istragu i odgovornost svih koji su doveli do ove izuzetno zabrinjavajuće situacije.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.