Zeleno-levi front najoštrije osuđuje najnovije pritiske predstavnika vlasti i pozive na politički progon organizacije CRTA koja je dokumentovala izbornu krađu na poslednjim izborima u režiji Srpske napredne stranke.

Svojim pozivima na hapšenje zaposlenih u CRTA i zabrani te organizacijie na mreži X, advokat Vladimir Đukanović pokazuje bahat odnos predstavnika vlasti koji bi očigledno želeli da žive u zemlji u kojoj je svako drugačije mišljenje zabranjeno i progonjeno, a oni koji imaju takvo mišljenje smešteni iza rešetaka.

Nakon napada na međunarodne posmatrače očigledno je da vlast pokazuje nervozu zbog dokumentovanja poslednje izborne krađe od strane civilnog društva i opozicije, pritiska građana na ulicama i poslednjim konstatacijama u raspravi koja je održana juče u Evropskom parlamentu.

Pozivamo sve političke aktere da uvaže činjenice koje su sada svima poznate i prihvate neophodnost ponavljanja pokradenih izbora kako bi naše društvo izašlo iz još jedne političke i institucionalne krize u koju nas je Vučićev režim uvukao.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.