Povodom tragedije koja se dogodila u Češkoj Republici, na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta u Pragu, kada je ubijeno četrnaest osoba a više od dvadeset ranjeno, koalicija „Srbija protiv nasilja” izražava najdublje saučešće porodicama žrtava i češkom narodu.

Ono što tragediju čini još većom je da se ona dogodila u obrazovnoj instituciji i da je napadač student navedenog univerziteta. Gubitak koji je doživeo češki narod je veliki i težak i nadamo se da će vremenom imati snage da pronađu mir.

Naš narod, koji je doživeo nezapamćenu tragediju u maju ove godine kada su nastradala nevina deca, saoseća u bolu. Nažalost, nasilje ne poznaje granice, zato verujemo da ćemo svi zajedno uspeti da izgradimo svet bez nasilja, bezbedan i siguran za svu decu.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.