Dobrica Veselinović, nosilac beogradske liste koalicije Srbija protiv nasilja, obratio se sugrađankama i sugrađanima nekoliko sati uoči izborne tišine sa porukom da je vreme da podvučemo crtu i razmislimo o svemu onome što smo videli u prethodnih desetak godina vlasti SNS-a i SPS-a.

“Videli smo strašne stvari, videli smo spregu kriminala i vrha države. Videli smo korupciju u svim porama našeg društva. Videli smo nasilje, koje je sveprisutno. Videli smo brojne afere, kao što je Jovanjica, kao što je Krušik. Videli smo pad helikoptera i smrt ljudi. Videli smo ubistvo Olivera Ivanovića. Sve to je vodilo do strašnih majskih tragedija. Tada smo rekli da više ništa ne sme ostati isto”, rekao je Dobrica Veselinović.

Veselinović je pozvao građanke i građane da tokom izborne tišine razgovaraju sa porodicom i prijateljima o tome u kakvom društvu žele da žive u budućnosti i pozvao sve da izađu na izbore 17. decembra, sa odlukom kakva Srbija u budućnosti treba da bude.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.