Beogradska opština Čukarica ima 170 hiljada stanovnika i osamnaest osnovnih škola, od kojih se ni jedna ne nalazi na Čukaričkoj padini. U ovom delu Beograda, ne samo da nema dovoljno škola, već se ne održavaju ni one koje postoje.

Jedan od primera nemara gradske vlasti prema školama je Osnovna škola „Duško Radović” u Sremčici, koju pohađa preko 600 đaka, danima prokišnjava i nebezbedna je za nastavu, zbog čega deca iz te škole nastavu pohađaju online umesto u školi.

“Pristupačna i bezbedna škola, mora biti standard za sve đake u Beogradu. Politika ove vlasti, koja je nesposobna i korumpirana, ne može da odgovori na potrebe naših građana. Bezbedna škola koja prati najnovije standarde obrazovanja dece, biće naš prioritet posle izbora. Imamo projekat za izgradnju škole na Čukaričkoj padini i sanaciju postojećih objekata”, kaže Dobrica Veselinović, nosilac liste “Srbija protiv nasilja” na beogradskim izborima.

Zeleno-levi front i koalicija “Srbija protiv nasilja” pozivaju sugrađanke i sugrađane da 17. decembra izađu na izbore i glasaju za listu “Srbija protiv nasilja”.

Pročitaj i ovo:

Larisa Iljin, kandidatkinja ZLF-a za predsednicu opštine Zemun ispred koalicije Biramo Zemun

Koalicija „Biramo Zemun“ saopštila je danas da za predsednicu te opštine na izborima 2. juna kandiduje doktorku biologije Larisu Ilijin, koja je članica Zeleno-levog fronta (ZLF). Larisa Ilijin je rođena 1971. godine, a osnovnu školu i gimnaziju je završila u Zemunu, nakon čega je diplomirala na Biološkom fakultetu u Beogradu, gde je i magistrirala i doktorirala. Od 1996. godine zaposlena je na Institutu za biološka istraživanja „Siniša Stanković“.

Veselinović: Zaštitićemo Savski kej i nasip od Šapićeve bahatosti

Kandidat za gradonačelnika Beograda, Dobrica Veselinović, i kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda, Miloš Pavlović, sa liste „Biramo Beograd”, u subotu, 11. maja, obratili su se građanima i medijima sa Savskog keja, mesto koje je odabrano kao početna tačka povodom nedavnog nasilničkog ponašanja bivšeg gradonačelnika Aleksandra Šapića.