Novi Beograd, koji je kada je reč o saobraćajnoj infrastrukturi najbolje planiran i izveden deo Beograda, je kao posledica lošeg upravljanja, pogrešnih prioriteta i loših projekata, postao sastavni deo kolapsa u Beogradu.

Katastrofalne saobraćajne gužve sa kojima se naše sugrađanke i sugrađani svakodnevno bore su posledice politike više prostora za automobile, a manje za pešake. Autoputem, koji je sada postao gradska ulica tokom radnih dana, u špicu, prođe oko 10 hiljada ljudi. Od toga više od 5 hiljada u privatnim automobilima, a oko 4 hiljade u javnom prevozu.

„Umesto širenja ulica i bulevara za privatne automobile i uništavanje zelenila, širićemo mrežu žutih traka i optimizovati linije javnog prevoza. Zajedno ćemo izgraditi Beograd koji poštuje potrebe ljudi, promoviše efikasnost i održivost“, kaže Dobrica Veselinović, nosilac liste Srbija protiv nasilja u Beogradu.

Plan Zeleno-levog fronta i koalicije Srbija protiv nasilja je da pretvaranjem zaustavne trake u žutu traku i davanjem prioriteta javnom prevozu, smanjimo gužve i ubrzamo protok saobraćaja i ljudi za oko 10%, a sve to dobrim planiranjem, bez gotovo ikakvih finansijskih troškova.

Pridružite nam se u borbi da 17. decembra smenimo korumpiranu vlast. Moguće je!

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.