Zeleno-levi front poziva sve državljanke i državljane Republike Srbije koji žive van zemlje da masovno izađu na predstojeće izbore 17. decembra. Kako bismo dijaspori olakšali ostvarivanje Ustavom garantovanog biračkog prava, pokrenuli smo kampanju i sajt sa svim potrebnim informacijama: idijasporaglasa.rs

S obzirom na nemogućnost glasanja na beogradskim izborima (kao i pokrajinskim i lokalnim) na biračkim mestima van zemlje, Zeleno-levi front poziva sve koji su u mogućnosti da dođu u zemlju i doprinesu rušenju režima i na lokalnim izborima. Ukoliko odlučite da glasate van Srbije, važno je da se u najbližem konzularno-diplomatskom predstavništvu prijavite do 25. novembra.

Sve informacije o načinu prijave za glasanje, potrebnim formularima, o tome kako da učestvujete u kontroli izbora ili donirate za kampanju, možete pogledati na sajtu idijasporaglasa.rs. Takođe, u ponedeljak, 20. novembra u 20h (CET) organizujemo i online diskusiju za dijasporu sa Biljanom Đorđević i Dobricom Veselinovićem, preko Zoom platforme (https://us02web.zoom.us/j/88172422976). Raširite poziv prijateljima, poznanicima i rodbini u dijaspori!

Dijaspori je izuzetno otežano glasanje – za otvaranje biračkih mesta u dijaspori, neophodno je da se prethodno prijavi najmanje 100 birača na jednom biračkom mestu, što je izrazito restriktivna odredba i predstavlja kršenje osnovnih političkih prava. Stranka Zeleno-levi front se zalaže za olakšavanje ostvarivanja Ustavom garantovanog biračkog prava svim državljanima i državljankama Srbije koji žive van zemlje, i kampanjom “I dijaspora glasa”, želimo da podignemo izlasnost naših ljudi van Srbije na predstojećim izborima.

Odlasku ljudi, najviše mladih, iz zemlje, doprinele su sve prethodne vlasti, a političke partije, ogrezle u korupciju i kriminal, izdale su interese građanki i građan, baveći se profitom njima bliske elite. Zeleno-levi front vratiće državu u ruke građana i građanki. Izađimo na izbore i pokažimo da nas ima!

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.