Postignut je dogovor o zajedničkom nastupu opozicije okupljene oko protesta “Srbija protiv nasilja” na narednim izborima. Prvi na listi biće Radomir Lazović, dok će nosioci liste na republičkim izborima biti lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i potpredsednica SSP, Marinika Tepić.

Kako je navedeno na konferenciji za novinare ispred Narodne skupštine Srbije, na beogradskim izborima nosioci će biti Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović, koji će biti i kandidat za gradonačelnika, a prva na listi će biti Mila Popović, dok će nosioci liste za pokrajinske izbore biti naknadno objavljeni u Novom Sadu.

Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbija, Srce, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i stranka Zajedno najpre su potpisale dogovor da se na osnovu istraživanja donese odluka da li će se na izbore ići u jednoj ili više kolona proevropske opozicije, a potom dogovorile zajednički nastup na izborima na temeljima dobre saradnje u parlamentu, zajedničke organizacije protesta ‘Srbija protiv nasilja” i brojnih drugih akcija koje su ove organizacije sprovodile kako bi Srbija postala dobro mesto za život svih naših građana.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.