Zeleno-levi front imenovaće Dobricu Veselinovića u Privremeni organ grada Beograda, kako bi javnost imala uvid u svaku odluku koju će odlazeća vlast Srpske napredne stranke doneti pre izbora.

Dobrica Veselinović će kao šef druge najveće odborničke grupe “Moramo za dobar grad”, koju čine Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak, Akcija, Izbor za našu opštinu, Solidarnost i Forum Roma Srbije, izveštavati i boriti se za javni interes svim raspoloživim sredstvima.

“Apsolutno sam siguran da će ovaj privremeni organ kratko trajati i da ćemo u novu godinu ući sa novom gradskom vlašću, koja će pokazati kako ovaj grad treba da se razvija. Bićemo oči i uši javnosti, i kao što smo se za naš grad borili na ulici, tako ćemo se boriti i ovde. Prvo mesto gde ću to pokazati jeste ovo imenovanje. Za razliku od prethodnog Privremenog organa, koji je najpoznatiji po kriminalnim odlukama oko Beograda na vodi, osiguraćemo da sada zaustavimo svaku malverzaciju SNS-a i SPS-a”, rekao je Veselinović.

Tokom prethodnog saziva Privremenog organa, SNS je u isti imenovao Nebojšu Čovića i Sinišu Malog, koji je kasnije i postao gradonačelnik. Rad tadašnjeg privremenog organa je trajao više od propisanog vremena i služio je SNS-u da pripremi teren za Beograd na vodi, ukidajući studiju visokih objekata, da pripremi javno privatno partnerstvo za Vinču i otvori vrata za mnoge štetne projekte koji su u proteklom periodu devastirali Beograd.

Pročitaj i ovo:

Veselinović: Zaštitićemo Savski kej i nasip od Šapićeve bahatosti

Kandidat za gradonačelnika Beograda, Dobrica Veselinović, i kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda, Miloš Pavlović, sa liste „Biramo Beograd”, u subotu, 11. maja, obratili su se građanima i medijima sa Savskog keja, mesto koje je odabrano kao početna tačka povodom nedavnog nasilničkog ponašanja bivšeg gradonačelnika Aleksandra Šapića.