Robert Kozma rekao je da opozicija želi da preuzme odgovornost. Podseća da su građani Srbije tražili ispunjenje zahteva na ulicama četiri  meseca.

„Kako vlast nije htela da ih čuje i sprovede, jedna od prvih stvari u našem planu (po dolasku na vlast) biće da sprovedemo zahteve protesta Srbija protiv nasilja. Ovaj režim je neodgovoran, i mi moramo da sprovedemo te zahteve i preuzmemo odgovornost“, naveo je.

Kozma je ocenio da je svaki građanin svakog dana siromašniji i postavio pitanje „od kad nam je parizer postao luksuz“.

Naveo je da cela minimalna potrošačka korpa nije dostupna građanima kojima je najpotrebnija, ocenivši da je Srbija „zemlja najvećih nejednakosti“.

Kozma je kazao da vidi poverenje građana i pozvao ih da budu čuvari biračkih kutija i daju doprinos kako bi došli do toga da imamo uređen sistem.

O mogućim sankcijama Srbiji

Kozma navodi da je sva odgovornost za događaje u Banjskoj na Vučiću čak i ukoliko nije znao da će se to sprovesti „jer se okružio ljudima iz kriminalnog miljea“.

„Neverovatno da nije mogao da zna. Ne bi trebalo da kaznu plate građani Srbije nego Vučić i ljudi iz kriminalnog miljea“, naveo je on.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.