“Ostavka Aleksandra Šapića je njegova najbolja odluka od kada je postao gradonačelnik Beograda”, izjavio je Dobrica Veselinović i pozvao građane da se aktivno uključe u smenu vlasti.

“Spremni smo da preuzmemo Beograd i da ga iz kandži kriminalnog režima vratimo u ruke građana”, dodao je Veselinović.

“Beograd se nalazi u jako teškoj situaciji. Saobraćaj je u kolapsu. Zagađenje vazduha je među najvećima u svetu. Zelene površine, javni prostori, spomenici i kulturna dobra nestaju pod pritiskom investitorskog urbanizma. Popunjava se svaki kvadratni metar novim objektima, a cene rentiranja stanova su takve da ljudi ne mogu da ih priušte. U vrtićima nema mesta, a trećina grada nema kanalizaciju. To je sumorna slika našeg Beograda”, rekao je Veselinović i podsetio na štetne poteze koji su obeležili vlast Aleksandra Šapića, kao što je nameštanje tendera za BusPlus, bahato ponašanje prema službenicima gradske uprave, širenje ulica umesto ulaganja u javni prevoz, kao i predizborna raskopavanja ulica.

Veselinović je najavio da će u narednim danima predložiti sastanak svim opozicionim organizacijama, kako bi se dogovorili oko strategije nastupa na izborima u skladu sa dokumentom “Dokument za pobedu”, koji su potpisale opozicione organizacije.

Pročitaj i ovo:

Veselinović: Zaštitićemo Savski kej i nasip od Šapićeve bahatosti

Kandidat za gradonačelnika Beograda, Dobrica Veselinović, i kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda, Miloš Pavlović, sa liste „Biramo Beograd”, u subotu, 11. maja, obratili su se građanima i medijima sa Savskog keja, mesto koje je odabrano kao početna tačka povodom nedavnog nasilničkog ponašanja bivšeg gradonačelnika Aleksandra Šapića.