Palilulski odbor Zeleno-levog fronta je danas odneo donaciju knjiga odeljku biblioteke “Milutin Bojić” u naselju Kotež.

Ova biblioteka se pre mesec dana dva puta našla na meti vandala, koji su pričinilo veliku štetu nad njenim književnim fondom.

Ovom akcijom želimo da pružimo podršku radu biblioteke, koja predstavlja redak prostor za kulturne sadržaje u Kotežu.

Zeleno-levi front već duže vreme skreće pažnju na potpuni nedostatak kulturnih sadržaja na ovoj gradskoj opštini i zalaže se za otvaranje bar jednog kulturnog centra na levoj i obnavljanje kulturnog sadržaja na desnoj obali Palilule, a posebno u Borči, Kotežu, Padinskoj skeli, Karaburmi i Višnjičkoj banji.

Donacija knjiga obezbeđena je uz pomoć solidarnih građana koji su ustupili svoje knjige i kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.