Građani su u subotu 15. put prošetali protiv nasilja. Još jedan protest, a pitanja ista – šta je sa zahtevima i da li ih je potrebno revidirati? Predsednik Srbije kaže – nudio sam izbore u Beogradu, a kako odgovara opozicija – da li se čeka promena uslova, ili bi trebalo ići po svaku cenu?

Đorđe Pavićević je naveo da opozicija želi izbore, ali da je problem to što se Vučić „igra na televiziji“.

„On kaže: ‘Ja sam nekog zvao‘, ili: ‘Treba da traže izbore’. Pa ko je on da raspisuje izbore? Nije predsednik stranke, a kao predsednik države nema ta ovlašćenja. I to je poigravanje sa javnošću i poigravanje sa nama. Ako raspiše izbore u Beogradu, nema problema – idemo odmah na izbore“, poručuje Pavićević.

Pavićević se složio da je dogovor opozicije potreban, i naveo da će doći nakon razgovora opozicionih stranaka“.

„Vučić će raspisati izbore onog trenutka kada mu to bude odgovaralo i raspisaće sve izbore zajedno. Istraživanja govore da opozicija raste, i da ono što građani hoće da vide je da deluje i radi zajedno. Kao što su protesti pokazali. Ostaje da se dogovori oko nastupa na izborima kada oni budu došli“, rekao je Pavićević.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.