Građani/ke Bora su poslednjih godina suočeni sa ozbiljnim zagađenjem vazduha, koji je posledica rada kompanije ZiJin, ali i drugih faktora koji doprinose ovom zagađenju.

Količine arsena, sumpor dioksida i ostalih opasnih čestica u vazduhu ozbiljno ugrožavaju živote i zdravlje ljudi u Boru, posebno dece.

ZiJin nastavlja da radi punom parom i da zagađuje bez straha od ozbiljnih posledica. Najgore što se po pitanju zagađivača desilo jeste presuda po kojoj je ZiJin kažnjen sa milion dinara. Od tada, nadležne institucije slabo reaguju na žalbe građana, iako kompanija posluje dobro i može da uloži u filtere i druge načine za smanjenje zagađenja vazduha.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.