Radomiru Lazoviću, poslaniku Ne davimo Beogradu u Skupštini Srbije, stigla je pretnja preko društvene mreže Facebook da će biti ubijen kao političar Oliver Ivanović.

“Tebe nećemo braniti dabogda završio kao Oliver Ivanović pa da proslavimo”, piše u pretnji upućenoj Radomiru Lazoviću.

– Nakon što su nas, slično kao Olivera Ivanovića, targetirali onim bizarnim spotovima punim laži i mržnje, sada dobijam i direktne pretnje da me, isto kao Olivera Ivanovića treba ubiti. Ovakve pretnje mi govore da SNS simpatizeri i botovi zapravo opravdavaju i priželjkuju fizičke obračune, pa čak i ubistva političkih neistomišljenika Aleksandra Vučića – kaže za Danas Radomir Lazović.

Podsetimo, nedavno je bivši poslanik SNS-a napravio “sačekušu” na stepenicama parlamenta ovom narodnom poslaniku, a da do danas, kako kaže Lazović, nema nikakve informacije iz policije da li su bilo šta preduzeli po tom pitanju.

– Sve ovo je rezultat kampanje mržnje koju organizuje režim, ali mogu da im poručim da ih se ne plašim i da ću samo snažnije da nastavim da se borim za Srbiju bez nasilja i naprednjačkog kriminala. Ova i slične pretnje su krenule da stižu nakon što sam u Narodnoj skupštini analizirao program Jedinstvene Srbije i SPS-a i govorio o štetnosti ove dve organizacije za našu zemlju – zaključuje naš sagovornik.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.