Predstavnici opozicionih stranaka, koje su organizovale protest “Srbija protiv nasilja”, okupili su se ispred REM-a, sa pripremljenim ostavkama članovima Saveta te institucije. Poslanice opozicije su ostavke zalepile na zid ispred kancelarija REM-a, pošto nisu uspele da tekstove ostavki predaju na pisarnicu Regulatornog tela za elektronske medije.

Opozicione poslanice su rekle novinarima da im je rečeno da pisarnica danas ne radi i da je trebalo da se najave, uz ocenu da to ukazuje da su institucije zatvorene za građane.

Narodni poslanik iz Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je da je javnost Srbije u prethodnoj deceniji bila preplavljena nasiljem, mržnjom i agresijom koja dolazi sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

“U programima uživo na televizijama poput Pinka i Hepija pozivalo se na ubistva, vitlalo se pištoljima, prikazivani su najstrašniji prizori mrtvih ljudi, jedno opšte glorifikovanje kriminala i nasilja. Upravo je REM nadležan i odgovoran da ovo spreči i da zaštiti društvo od takvih programa”, rekao je Lazović.

On je najavio da će se članovi opozicije sutra okupiti ispred zrade Vlade, u vreme kad je sedica, gde će zahtevati smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Lazović je rekao da će uslediti novi protest u petak, ako ne budu ispunjeni svi zahtevi protesta.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.