Zahvaljujemo svim građanima Srbije koji su juče dostojanstveno na skupu „Srbija protiv nasilja“ odali poštu žrtvama i sa dubokim pijetetom pokazali bolje lice Srbije.

Ujedno zahvaljujemo i na tome što su građani pokazali veliku odgovornost i nisu dozvolili da pojedinačni pokušaji provokatora vlasti izmanipulišu ovaj nenasilni i dostojanstveni protest.

Povodom zahteva protesta, obaveštavamo javnost da ćemo danas u 13.30 sati podneti predsedniku Narodne skupštine Vladimiru Orliću zahtev za hitno održavanje sednice Narodne skupštine o odgovonosti Vlade i bezbednosnoj situaciji u zemlji.

U sredu, 10. maja, u 11.55 članovima Saveta REM-a predaćemo spreman tekst ostavki zbog njihove odgovornosti što je medijska scena u Srbiji preplavljena nasiljem i mržnjom. Pored smene članova REM-a, zahtevamo i hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje emituju nasilje i agresiju sa nacionalnih frekvencija, oduzimanje frekvencija televizijama Pink i Hepi, zabranu tabloida koji propagiraju nasilje i šire lažne vesti, kao i smenu rukovodstva RTS-a.

U četvrtak, 11. maja, narodni poslanici će spreman tekst ostavki ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Alekandra Vulina predati Vladi.

Ukoliko do petka 12. maja ne budu ispunjeni svi zahtevi skupa „Srbija protiv nasilja“, u petak neka Srbija stane. Pozivamo sve građane da nas bude još više.

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja”

Pročitaj i ovo:

Larisa Iljin, kandidatkinja ZLF-a za predsednicu opštine Zemun ispred koalicije Biramo Zemun

Koalicija „Biramo Zemun“ saopštila je danas da za predsednicu te opštine na izborima 2. juna kandiduje doktorku biologije Larisu Ilijin, koja je članica Zeleno-levog fronta (ZLF). Larisa Ilijin je rođena 1971. godine, a osnovnu školu i gimnaziju je završila u Zemunu, nakon čega je diplomirala na Biološkom fakultetu u Beogradu, gde je i magistrirala i doktorirala. Od 1996. godine zaposlena je na Institutu za biološka istraživanja „Siniša Stanković“.

Veselinović: Zaštitićemo Savski kej i nasip od Šapićeve bahatosti

Kandidat za gradonačelnika Beograda, Dobrica Veselinović, i kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda, Miloš Pavlović, sa liste „Biramo Beograd”, u subotu, 11. maja, obratili su se građanima i medijima sa Savskog keja, mesto koje je odabrano kao početna tačka povodom nedavnog nasilničkog ponašanja bivšeg gradonačelnika Aleksandra Šapića.