Ne davimo Beograd/Zeleno-levi front smatra neprihvatljivim da kockarnice, koje stvaraju bolesti zavisnosti (F63.0, patološko kockanje), ulaze u zdravstveni sistem i zahteva prestanak svih aktivnosti u kojima sa predstavnicima Ministarstva zdravlja učestvuju kladionice, kockarnice i slične organizacije. Ova reakcija dolazi kao odgovor na potpisivanje protokola o saradnji između Ministarstva zdravlja i Fondacije Mozzart, kojim se pod izgovorom društvene odgovornosti, za milostinju, pere obraz glavnim uzročnicima problema.

Zvuči neverovatno činjenica da državni funkcioneri ne uviđaju problem sa ovakvom vrstom saradnje. Srbija treba da se bavi prevencijom i da ograniči uticaj kockarnica i kladionica u javnoj sferi, a ne da otvara vrata zdravstvenog sistema onima koji su uzrok problema. Ne treba nam milostinja kompanija koje zarađuju nudeći sadržaj koji u ovom konkretnom slučaju izaziva bolesti zavisnosti (F63.0, patološko kockanje), već sistemska prevencija. Patološko kockanje izaziva ogromnu patnju i nesreću kako bolesnih, tako i njihovih porodica koje posledično upadaju u ozbiljne pihološke i finansijske probleme.

Ne davimo Beograd/Zeleno-levi front osuđuje potpisivanje protokola o saradnji Ministarstva zdravlja i Fondacije Mozzart, kojim se predviđa zajednička realizacija društveno-odgovornih aktivnosti u cilju promocije zdravijeg načina života i poboljšanja uslova rada zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Pročitaj i ovo:

Protest povodom najave rušenja Hotela Jugoslavija

Povodom najave rušenja hotela Jugoslavija i izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa, koji je u suprotnosti sa potrebama građana i očuvanjem kulturno-istorijskog nasleđa ovog dela Beograda, Zeleno-levi front organizovaće protest u subotu, 27. aprila 2024. godine, sa početkom u 12h, ispred hotela Jugoslavija.

Robert Kozma za Vreme: Biram borbu!

Kriminalni režim odavno nema legitimitet. Jasno je da u Srbiji nema demokratije. Izlaskom na izbore ne daje mu se legitimitet, kao što se ni prihvatanjem mandata u Narodnoj skupštini ne priznaje da su izborni uslovi bili pošteni ili da nije bilo krađe.