U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front, koja će delovati na nacionalnom nivou, u Užicu je zvanično otvorena kancelarija lokalnog odbora.

“Ne davimo Beograd je odavno prerastao lokalni karakter i nakon osam godina političkog delovanja u Beogradu, želimo da našu autentičnu borbu usmerimo na oslobađanje svih gradova Srbije. U Skupštini Grada Beograda smo najveća opoziciona odbornička grupa, a naš Zeleno-levi poslanički klub je među najborbenijima u Narodnoj skupštini. Pod sloganom Ne damo Srbiju, poručujemo da će se Zeleno-levi front boriti za to da u svakom gradu možemo da živimo dostojanstveno od sopstvenog rada, a ne da budemo društvo sa najvećim ekonomskim i društvenim nejednakostima u Evropi.” – izjavio je Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba.

Jovanka Lučić u ime inicijativnog lokalnog odbora iz Užica kaže da je “Užice je među prvim gradovima u Srbiji u kom se osniva gradski odbor ove stranke. Razlog za to su zajedničke građanske vrednosti i sličnost problema sa kojima se suočavamo. Naš grad je na ivici ekološke katastrofe – osim aerozagađenja, upitni su i kvalitet vode i zemljišta. Predstavnici vlasti zanemaruju goruće probleme grada i bave se menjanjem urbanog identiteta, uništavajući simbole grada, daleko starije od njih samih. Politika za koju se zalažemo, neophodna je kako bi se osetio boljitak u svakodnevnom životu.”

Koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd, Stefan Tasić, rekao je “da je otvaranje kancelarije u Užicu još jedan korak ka izgradnji nove zeleno-leve političke snage i u Zapadnoj Srbiji i na nacionalnom nivou. U narednih mesec dana planiramo potpisivanje ugovora o zajedničkom delovanju i sa drugim lokalnim političkim pokretima, ali i otvaranje kancelarija opštinskih i gradskih odbora Zeleno-levog fronta Ne damo Srbiju u Nišu, Somboru i drugim gradovima širom zemlje”.

Partija Zeleno-levi front, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalnom nivou i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Foto: Božidar Živanović/Beta

Pročitaj i ovo:

Larisa Iljin, kandidatkinja ZLF-a za predsednicu opštine Zemun ispred koalicije Biramo Zemun

Koalicija „Biramo Zemun“ saopštila je danas da za predsednicu te opštine na izborima 2. juna kandiduje doktorku biologije Larisu Ilijin, koja je članica Zeleno-levog fronta (ZLF). Larisa Ilijin je rođena 1971. godine, a osnovnu školu i gimnaziju je završila u Zemunu, nakon čega je diplomirala na Biološkom fakultetu u Beogradu, gde je i magistrirala i doktorirala. Od 1996. godine zaposlena je na Institutu za biološka istraživanja „Siniša Stanković“.

Veselinović: Zaštitićemo Savski kej i nasip od Šapićeve bahatosti

Kandidat za gradonačelnika Beograda, Dobrica Veselinović, i kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda, Miloš Pavlović, sa liste „Biramo Beograd”, u subotu, 11. maja, obratili su se građanima i medijima sa Savskog keja, mesto koje je odabrano kao početna tačka povodom nedavnog nasilničkog ponašanja bivšeg gradonačelnika Aleksandra Šapića.