Narodni poslanici našeg Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd danas su se sastali sa predstavnicima Sindikalne organizacije fabrike Zastava oružje iz Kragujevca. Na sastanku smo se upoznali sa problemima koji već duži period postoje u ovoj fabrici. Loše rukovođenje dovelo do značajnog smanjenja ulaganja i proizvodnje, a oprema i mašine su zastarele. Ovakvo stanje dovelo je do pogoršanih radnih uslova u kompaniji, kao i do neispunjenja obaveza prema klijentima.

Predsednik Sindikalne organizacije fabrike Dragan Ilić upoznao nas je sa teškom situacijom i bezakonjem u fabrici, kao i zahtevom štrajkača da se postavi generalni direktor i smeni Nadzorni odbor koji je naneo velike štete neodgovornim upravljanjem. Postoji opravdan strah da bi produžetak ovakvog stanja dodatno ugrozio i položaj radnika, ali i budućnost cele fabrike. Fabrika je „planski“ urušavana i obaveze su narasle na 20,5 milijardi dinara, što je 4,5 milijarde preko vrednosti kapitala, te joj preti bankrot ili stečaj.

Prema rečima Ilića, fabrika ima prespektivu, ali joj je potrebno rukovodstvo koje će da iskoristi sve njene potencijale, da ugovori proizvodnju i odredi adekvatne cene proizvoda koji su traženi na svetskom tržištu.

Oružari su danas održali četvrti jednosatni štrajk upozorenja kojim su „iskazali neslaganje sa vođenjem politike prema fabrici“.
Zastava oružje je državna fabrika koja zapošljava oko 2.400 radnika, a ove godine obeležava 170 godina rada.

Pročitaj i ovo:

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.