Greenwashing – Čista Srbija

To vam je kada reklamirate takozvane investicione projekte, a pre toga ih ubacite u PR mašinu, pa obojite u zeleno i kažete – „Čista Srbija!“
A kada se ta zelena boja ispere, vidi se prava istina. Građanima ostaju skupi i preplaćeni radovi, namešteni tenderi za vaše ortake iz Milenijum tima i drugih kompanija, kao i zastarela tehnologija za preradu otpadnih voda.

Umesto savremene kanalizacione infrastrukture i decentralizovanih sistema za prikupljanje i preradu otpadnih voda, građanima se ispostavi preskup račun!
To je greenwashing! Vi i vaši ortaci na zelenoj grani, a građani u crvenom i prezaduženi.

Zato smo predložili da kada se već zadužujemo za 210 miliona evra i to za nesporno potrebnu stvar – izgradnju komunalne kanalizacione infrastrukture; hajde da učinimo da bude u korist svih građana.

Da umesto skupih i starih sistema za prikupljanje i preradu otpadnih voda koji se zasnivaju na tehnologiji starijoj preko 30-tak godina, koju će Milenijum tim da uvozi, da za iste novce, za daleko više gradova, izgradimo savremene decentralizovane sisteme za prikupljanje i preradu otpadnih voda.

Ako tako postavimo projekat, onda ćemo imati i čistu i poštenu Srbiju.

U suprotnom, biće to greenwashing!

Pogledajte govor:

Pročitaj i ovo:

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.