Zeleno-levi poslanički klub, Ne davimo Beograd, zajedno sa lokalnim aktivistima iz Sombora, poziva vas na tribinu pod nazivom “Čiji je Sombor?”. Tribina će biti organizovana u utorak 15. novembra, u 18 časova, u prostorijama Panonski mornar, Dositejeva 11, u Somboru.

Ovom tribinom se nastavlja serija javnih događaja na kojima se predstavljaju narodni poslanici Zeleno-levog kluba i na kojima se razgovara i o procesu stvaranju zeleno-leve partije na nacionalnom nivou.

Danas je Sombor grad u kojem su prava i slobode građana pod konstantnim udarcima od strane režima. Građani i građanke Sombora već niz godina trpe mnogobrojne pritiske po pitanju slobode govora, slobode izražavanja i medijskih sloboda. Jedan od najnovijih primera jesu i prekršajne prijave protiv građana Sombora, Save Majstorova, Danijela Mirkova i Sare Mikić, zbog navodne organizacije protesta i blokada protiv projekata kompanije Rio Tinto. Osim toga, tu je i pitanje migrantske krize i delovanja krijumčarskih bandi koje zbog nereagovanja institucija utiču na bezbednost građana u ovom regionu. Ovo su samo neki od problema koji ukazuju na rasprostranjen osećaj straha koji je posejan od strane vlasti a koji se posebno podstiče kada režim oseća ugroženost.

Razgovor u Somboru je prilika da razgovaramo sa građanima i građankama o ovim problemima i na koji način možemo doći do oslobođenja Sombora i Srbije.

Pročitaj i ovo:

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.